Remote monitoring & remote access aggregaten / hybride systemen

Met het remote monitoring systeem voor aggregaten / gensets kunt u op afstand de werking van uw aggregaten monitoren. Het systeem is gebaseerd op het uitlezen van de controller / PLC. Het remote monitoring systeem wordt rechtstreeks aangesloten op de controller / PLC. Het volledige dataregister wordt uitgelezen, waaronder alle informatie over statussen en alarmen, en (indien aanwezig) de eventlog en alarmlist. Deze informatie wordt draadloos of via een vaste lijnverbinding doorgegeven. U bepaalt zelf welke informatie u wilt zien en in welke vorm deze informatie op het dashboard getoond moet worden. Tevens kunt u uw eigen rapportages aanmaken.

Met deze informatie is het mogelijk om:

  • eventlist, alarmlog en actual alarms uitlezen (voor DEIF en CAT- EMCP4.2 controllers)
  • onderhoudsinterval inplannen
  • brandstofniveau bewaken
  • geografische positie tonen op een kaart
  • storingsmeldingen doorsturen via mail of SMS
  • of op afstand instellingen aanpassen

Zie hiernaast controllers waarvoor wij een standaard oplossing hebben.

Naast 24/7 monitoren kunt u via de web portal VPN verbinding maken.

Voorbeelden voor dashboards

Figuur 1: voorbeeld van een dashboard van een aggregaat waarbij de belangrijkste variabelen worden getoond.


Figuur 2: voorbeeld van het monitoren van het Reserve Power System en Peak Schaving.


Figuur 3: voorbeeld van meerdere aggregaten op één scherm. Dit wordt gebruikt bij projecten waarbij meerdere aggregaten worden ingezet.


Figuur 4: voorbeeld van een DEIF controller. Het logboek en de alarmlist worden ook uitgelezen. De weergave van de informatie op het portaal wordt door de klant bepaald.


Figuur 5: voorbeeld van een grafiek waarbij u zelf de periode en de variabelen kunt selecteren. De datapunten van de grafiek zoals getoond op het scherm kunnen (middels het hamburger menu rechtsboven) worden gedownload in XLS, PNG, JPEG, PDF of CSV formaat.

Neem contact op