Mobiele dataverbinding – 2G, 3G, 4G

 

Dataverbinding via het mobiele netwerk (GSM, UMTS)

In onze remote monitoring systemen worden simkaarten gebruikt die data verzenden, zodat deze via de web portal kan worden gemonitord.  De simkaarten die wij gebruiken zijn speciale data simkaarten. Afhankelijk van de toepassing bieden wij simkaarten van bijvoorbeeld 1 MB, voor alleen monitoren van eenvoudige toepassingen tot 2 (of meer) GB, voor het monitoren en remote access via VPN verbinding.

U kunt ook uw eigen simkaarten gebruiken, maar het gebruik van onze simkaarten heeft de volgende voordelen:

Ruime dekking

De simkaarten kunnen wereldwijd worden ingezet. In een groot aantal landen wordt gebruik gemaakt van meerdere providers. Dit heeft als voordeel dat indien een provider uitvalt of in een gebied een slechte dekking heeft, automatisch wordt overgeschakeld naar een andere provider (multi-provider simkaarten).

Afwijkend dataverbruik

Het dataverbruik van de simkaarten wordt automatisch bewaakt. Bij uitzonderlijk hoog verbruik krijgen wij een melding, waarna we met u contact op nemen om vervolgactie te bespreken.

VPN verbinding

Via een VPN verbinding (hiervoor wordt een simkaart gebruikt met grote databundel), is het mogelijk om op afstand verbinding te maken met de regelaar/PLC om daarmee de besturing over te nemen. Via de web portal kunt u op eenvoudige wijze deze verbinding tot stand brengen. De data wordt via een afgeschermde verbinding verzonden. Wilt u meer weten over ‘Remote access via VPN” klik hier

Kosten

Onze prijzen zijn sterk concurrerend. Tevens zijn er steeds meer landen die toegevoegd worden aan het standaard EU-tarief. In deze landen betaalt u het EU-tarief. Voorbeelden zijn Australië, Brazilë, Chili, China, Hong Kong, Myamar, Puorto Rico, Rusland, Singapore en Zuid Korea.

 

Neem contact op