Silobeheer MegaMix

 

De coöperatie MegaMix is een landelijk dekkend netwerk van MegaMix dealers. MegaMix levert overal in Nederland een direct te verwerken kwaliteitsmortel, zoals metselmortels, doorstrijkmortels, antismetmortels, voegmortels, vloermortels en vulmortels. Naast de 2-kamersilo’s levert MegaMix ook mortel in 1-kamer silo’s (30 ton) en de kleinere minisilo’s (2 ton).

MegaMix Assen, eigenaar van 220 silo’s, zocht een systeem waarmee het silopark beter kan worden beheerd. Het systeem moest inzicht verschaffen in de actuele inhoud van de silo’s, de geografische posities van de silo’s en eventuele storingen aan de silo.

Het voor MegaMix ontwikkelde systeem heeft de naam Silo Control System gekregen.

Op een simpele en goedkope wijze wordt de actuele inhoud van een silo bepaald. Middels GPS wordt de positie bepaald en middels eenvoudige digitale contacten kan op afstand worden bepaald of er storingen zijn op vitale onderdelen van de silo.

 

 

Door actuele informatie over de inhoud van silo’s wordt het mogelijk om de vrachtauto’s die de silo’s wisselen efficiënt in te zetten. De werkwijze bij MegaMix Assen is veranderd van reactief (wachten op een telefoontje van de klant) naar proactief (constateren dat er iets van de hand is nog voordat de klant dit ziet).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Silo Control System is ontwikkeld door 101 Solutions. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van dit systeem?

 

Contact